Vitajte na stránke Vidieckeho parlamentu Slovenska
  • 0915 446 538
  • vipa@vipa.sk
EURACTIV-invitation-template-135

Tanier, nie kôš

Ako Slovensko splní nové ciele pre potravinový odpad

Portál EURACTIV Slovensko, Občianske združenie Free Food a Dobrý trh Vás pozývajú na diskusiu s názvom Tanier, nie kôš: Ako Slovensko splní nové ciele pre potravinový odpad, ktorá sa uskutoční 10. mája v čase od 14:30 do 15:30 na Panenske ulici – CTZN stage.

Diskusia je organizovaná v rámci podujatia Dobrý trh. 

O DISKUSII

EÚ sa konečne dohodla na pláne, ako obmedziť plytvanie potravinami. Podľa neho by každý znás vroku 2030 mal do koča vyhadzovať otretinu menej jedla ako dnes. Môže sa to zdať veľa, no vpraxi to znamená,že ročne budeme stále vyhadzovať 70 kilogramov potravín. Tým poškodíme: prírode, klíme, našej peňaženke ajštátnemu rozpočtu. To všetko už dlho vieme, no kvytýčeným cieľom sa neblížime. Prečo? Aako to môže pomôcť otočiť každý znás? 

OTÁZKY DO DISKUSIE 

  • Prečo stále tak plytváme jedlom?
  • Je jedlo stále príliš lacné?
  • Je vnašich silách splniť európske ciele?
  • Čo pre to treba spraviť? 

PANELISTI

  • Martin Hojsík, podpredseda Európskeho parlamentu, poslanec Európskeho parlamentu, (Progresívne Slovensko, Renew Europe)
  • Zuzana Madajová, predsedníčka OZ Free Food
  • Martin Krajčovič (tbc), predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu

Diskusiu bude moderovať Lucia Lauková, editorka portálu EURACTIV Slovensko.

V prípade záujmu o účasť na diskusii sa môžete prihlásiť na tomto odkaze.

 

Portál EURACTIV Slovensko, Občianske združenie Free Food a Dobrý trh Vás pozývajú na diskusiu s názvom Tanier, nie kôš: Ako Slovensko splní nové ciele pre potravinový odpad, ktorá sa uskutoční 10. mája v čase od 14:30 do 15:30 na Panenske ulici – CTZN stage.

Diskusia je organizovaná v rámci podujatia Dobrý trh. 

O DISKUSII

EÚ sa konečne dohodla na pláne, ako obmedziť plytvanie potravinami. Podľa neho by každý znás vroku 2030 mal do koča vyhadzovať otretinu menej jedla ako dnes. Môže sa to zdať veľa, no vpraxi to znamená,že ročne budeme stále vyhadzovať 70 kilogramov potravín. Tým poškodíme: prírode, klíme, našej peňaženke ajštátnemu rozpočtu. To všetko už dlho vieme, no kvytýčeným cieľom sa neblížime. Prečo? Aako to môže pomôcť otočiť každý znás? 

OTÁZKY DO DISKUSIE 

  • Prečo stále tak plytváme jedlom?
  • Je jedlo stále príliš lacné?
  • Je vnašich silách splniť európske ciele?
  • Čo pre to treba spraviť? 

PANELISTI

  • Martin Hojsík, podpredseda Európskeho parlamentu, poslanec Európskeho parlamentu, (Progresívne Slovensko, Renew Europe)
  • Zuzana Madajová, predsedníčka OZ Free Food
  • Martin Krajčovič (tbc), predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu

Diskusiu bude moderovať Lucia Lauková, editorka portálu EURACTIV Slovensko.

V prípade záujmu o účasť na diskusii sa môžete prihlásiť na tomto odkaze.