Tanier, nie kôš
Ako Slovensko splní nové ciele pre potravinový odpad
Portál EURACTIV Slovensko, Občianske združenie Free Food a
Dobrý trh Vás pozývajú na diskusiu s názvom Tanier, nie kôš: Ako Slovensko
splní nové ciele pre potravinový odpad, ktorá sa uskutoční 10. mája v čase
od 14:30 do 15:30 na Panenske ulici – CTZN stage.
Diskusia je organizovaná v rámci podujatia Dobrý trh.
O DISKUSII
EÚ sa konečne dohodla na pláne, ako obmedziť plytvanie
potravinami. Podľa neho by každý z nás v roku
2030 mal do koča vyhadzovať o tretinu
menej jedla ako dnes. Môže sa to zdať veľa, no v praxi to znamená,že ročne budeme stále vyhadzovať 70 kilogramov
potravín. Tým poškodíme: prírode, klíme, našej peňaženke ajštátnemu rozpočtu. To všetko už dlho vieme, no k vytýčeným cieľom sa
neblížime. Prečo? A ako to môže pomôcť otočiť každý z nás?
OTÁZKY DO DISKUSIE
- Prečo
stále tak plytváme jedlom?
- Je
jedlo stále príliš lacné?
- Je
v našich silách splniť európske
ciele?
- Čo
pre to treba spraviť?
PANELISTI
- Martin
Hojsík, podpredseda Európskeho parlamentu, poslanec Európskeho
parlamentu, (Progresívne Slovensko, Renew Europe)
- Zuzana
Madajová, predsedníčka OZ Free Food
- Martin
Krajčovič (tbc), predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu
Diskusiu bude moderovať Lucia Lauková, editorka
portálu EURACTIV Slovensko.
V prípade záujmu o účasť na diskusii sa môžete prihlásiť
na tomto odkaze.
Portál EURACTIV Slovensko, Občianske združenie Free
Food a Dobrý trh Vás pozývajú na diskusiu s názvom Tanier, nie kôš:
Ako Slovensko splní nové ciele pre potravinový odpad, ktorá sa
uskutoční 10. mája v čase od 14:30 do 15:30 na Panenske ulici – CTZN
stage.
Diskusia je organizovaná v rámci podujatia Dobrý trh.
O DISKUSII
EÚ sa konečne dohodla na pláne, ako obmedziť plytvanie
potravinami. Podľa neho by každý z nás v roku
2030 mal do koča vyhadzovať o tretinu
menej jedla ako dnes. Môže sa to zdať veľa, no v praxi to znamená,že ročne budeme stále vyhadzovať 70 kilogramov
potravín. Tým poškodíme: prírode, klíme, našej peňaženke ajštátnemu rozpočtu. To všetko už dlho vieme, no k vytýčeným cieľom sa
neblížime. Prečo? A ako to môže pomôcť otočiť každý z nás?
OTÁZKY DO DISKUSIE
- Prečo
stále tak plytváme jedlom?
- Je
jedlo stále príliš lacné?
- Je
v našich silách splniť európske
ciele?
- Čo
pre to treba spraviť?
PANELISTI
- Martin
Hojsík, podpredseda Európskeho parlamentu, poslanec Európskeho
parlamentu, (Progresívne Slovensko, Renew Europe)
- Zuzana
Madajová, predsedníčka OZ Free Food
- Martin
Krajčovič (tbc), predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu
Diskusiu bude moderovať Lucia Lauková, editorka
portálu EURACTIV Slovensko.
V prípade záujmu o účasť na diskusii sa môžete prihlásiť
na tomto odkaze.